Om RockTape

RockTape er et av de beste merkene av typen kinesiologitape.
Kinesiologitape ble først brukt av akupunktører og kiropraktorer i Japan, og i dag brukes kinesiologitape av et bredt utvalg helsepersonell over hele verden for å behandle skader og smerter.

Hvordan fungerer RockTape?

I motsetning til tradisjonell sportstape som hemmer bevegelse og ikke strekker seg, er RockTape konstruert for å etterligne den menneskelige huden. RockTape strekker seg opptil 180 % av sin opprinnelige lengde, men har en fantastisk “snap-back” eller gjenoppretting om du vil. Det er dette som gir RockTape fordelen i forhold til andre kinesiologitaper.

RockTape kan brukes på en rekke måter for å oppnå ulike fordeler:

Når RockTape påføres med lite eller ingen strekk på teipen, men mye strekk på vevet, får det huden til å danne krøller og rynker. Dette skaper en biomekanisk løftemekanisme som dekomprimerer vevet rett under huden. Det antas at denne dekompresjonen og å ha teip på huden vår skaper forskjellige effekter:

Mekanisk effekt: Ettersom trykket på den vertikale delen av vev mellom hud og bein reduseres, blir det mer normal glidning, og glidemekanikk mellom lagene av vev gjenopprettes. Dette er ofte forklaringen på plutselig økt mobilitet. 

Nevrologisk effekt: Mye smerte generert av bevegelse eller muskelsammentrekning genereres av nerveender i rommet mellom huden og muskelen. Når tape dekomprimerer dette rommet, er det mindre trykk på disse nerveendene, så det reduseres eller stoppes helt ved kilden.
Å ha elastisk teip på huden din antas også å stimulere reseptorer i huden kalt mekanoreseptorer. Disse reseptorene spiller en rolle i vår bevegelsesbevissthet, eller det terapeuter kaller propriosepsjon. Mange terapeuter tror at en av hovedeffektene av å bruke RockTape er å forbedre vår propriosepsjon, som både kan redusere smerte og forbedre måten vi beveger oss på.

Når RockTape påføres med mer strekk kan den brukes til å støtte områder der vev har blitt anstrengt, revet, svekket eller forlenget. Ved å legge til mer elastisk rekyl til det teipede området, forbedres funksjonell stabilitet og “snapback” av vev.

Hvorfor RockTape?

#1 Rocktape er “STRETCHIERE”

Strekk er bra. Vår forskning viser at ved å lage teipen vår med 180 % elastisitet, blir det  bedre bevegelsesområde. Våre konkurrenter tilbyr kun 130-150 % strekk.
For oss er det som natt og dag. 

2 Rocktape er “STICKIER”

Andre teiper på markedet ble laget kun for rehabilitering. Rocktape ble også laget for konkurranse. Idrettsutøvere har nok å tenke på gjennom en konkurranse og vil ikke bekymre seg om teipen holder eller ikke. Hos Rocktape har vi utviklet et toppmoderne laboratorium i Santa Cruz-fjellene. Vi tester alle produktene våre på stier, strand, hav og fjell for å sikre at teipen vår gir den støtten du trenger uansett om du spaserer i en park eller løper et dobbeltmaraton.

3 Rocktape er “SNAPPIER”

Snapback er båndets evne til å strekke seg uten for mye motstand, men likevel gi hjelp til musklene når de går tilbake til nøytral. Vi bruker en spesiell nylon kalt 6/12 for å få riktig strekk for best snapback, restitusjonsdynamikk og fuktforsvar.

4 Rocktape er “SIZIER”

(Ok, Sizier er egentlig ikke et ord, men vi likte allitterasjonen vi hadde på gang.) Én størrelse passer ikke alle – tenk om vi alle prøvde å bruke samme størrelse sko! 
Vi har derfor laget flere varianter av teip basert på de mest vanlige behovene. Noen trenger lengre Standard teip og kan kjøpe 32 meter. Andre trenger litt bredere teip og kjøper 10 cm bredde. Noen trenger både lengre og bredere teip og kjøper 32 meter med 10 cm bredde. 
Men de aller fleste holder seg til en standard 5cm x 5m, men velger heller en av de kule mønstrene vi alltid har på lager. 

RockTape sin historie

Akkurat som deg er vi ivrige amatøridrettsutøvere.

Vår kjærlighet til løping, sykling og svømming har bidratt til en rekke mindre idrettsskader, og noen av disse skadene krevde fysioterapi og bruk av tape. Vi begynte å forske mer på teipens effekter, og det var da vi oppdaget at teipen kan brukes til å FORBEDRE YTELSE. Vi fant at teiping i forkant av trening fremmer økt blodtilførsel til musklene, og reduserer dermed tretthet.

Generelt, før RockTape, var det ingen som ønsket å selge tape med mindre du var “sertifisert” i deres spesifikke teipemetoder. Det var deres måte å gjøre teipen mer eksklusivt og kostbart på. Vi bestemte oss for at det måtte være en bedre måte å få dette flotte produktet i hendene på de som trengte det, så vi fant noen som kunne fabrikere teip, modifiserte formelen og dannet RockTape.

Scroll to Top